O nama

3D Tvornica je nastala iz strasti prema tehnologiji i inovacijama. Naš osnivač, Valent Turković, ima bogato iskustvo iz telekom sektoru, gdje je bio regionalni tehnički direktor Iskon Interneta te uključan u stvaranju najveće europske mesh Wi-Fi mreže kroz projekt Otvorena mreža.

Ideja za 3D Tvornicu nastala je tijekom rada na projektu MeshPoint.one. Kada je Valent kao osnivač tog projekta bio zadužen za prikupljanje ponuda za izradu plastičnog kućišta za MeshPoint, brzo je shvatio da bi bilo isplativije pokrenuti vlastiti 3D print pogon.

3D printanje, iako je relativno nova tehnologija, može biti vremenski zahtjevno. Na primjer, za izradu kućišta za MeshPoint, koje je visoko 27 cm i zahtijeva 500 grama materijala, jednom 3D printeru može trebati čak 24 sata. No, kada imamo na raspolaganju 10 ili čak 100 printera koji rade paralelno, možemo u istom vremenskom razdoblju proizvesti mnogostruko veći broj komada.

Cilj nam je bio izgraditi pravu 3D Tvornicu koja bi svakodnevno proizvodila stotine, pa čak i tisuće kućišta za MeshPoint (ili bilo koje druge predmete) prema potrebi. Želja nam je bila revitalizirati industriju u državi koja tehnološki zaostaje za ostatkom Europe i svijeta, stvoriti stotine radnih mjesta, te pružiti našim klijentima brzu i kvalitetnu uslugu po znatno nižim cijenama nego što su do sada bile dostupne na tržištu. Vjerujemo da je to ostvarivo kroz optimizaciju svih procesa, automatizaciju i skaliranje.

Izuzetno smo posvećeni održivosti. Koristimo većinom biorazgradive materijale nastale na biljnoj bazi i predvodnici smo inovacija u korištenju tehnički zahtjevnih, ali i ekološki prihvatljivih materijala. Prvi smo u regiji krenuli u promoviranje 100% recikliranih materijala. 3D Tvornica je posebna po tome što objedinjuje tehničku i inženjersku preciznost s umjetničkom kreativnošću. U našem timu imamo podjednak broj izvrsnih inženjera i umjetnika koji skupa sudjeluju na rješavanju želja naših klijenata. Vjerujemo da je ovaj jedinstveni pristup najbolji način za pristupanje kompleksnim, zahtjevnim i kreativnim izazovima koje klijenti imaju.

Danas, s preko 12 godina iskustva, stotine raznolikih projekata i stotine zadovoljnih klijenata, nastavljamo svakodnevno uživati u onomu što radimo. Dobrodošli u 3D Tvornicu – mjesto gdje inovacije, strast i tehnologija dolaze zajedno kako bi stvorile nešto izvanredno.

3D ispis

Nudimo Vam širok izbor materijala i 3D ispis odabirom optimalne tehnologije, a sve Vaše modele izradit ćemo po najkompetitivnijim cijenama.

Industrijski dizajn

Zahvaljujući našoj usluzi industrijskog dizajna i 3D modeliranja, Vaša ideja brzo može postati 3D model, prototip ili gotov proizvod.

Konzultacije

Nudimo usluge savjetovanja utemeljene na znanju i godinama iskustva u području industrijskog dizajna, dizajna za proizvodnju, 3D modeliranja i tehnologija 3D ispisa.

Crisis Innovation Lab d.o.o.

Vijenac Ivana Meštrovića 44, Osijek

OIB: 21346389624

Vlasnik: Valent Turković